fbpx

Albanija od 1. maja ukida sve COVID mere

Od 1. maja Albanija ukida sva ograničenja uvedena zbog pandemije koronavirusa, uključujući i dokaz o vakcinaciji ili negativan PCR test koji su do sada bili potrebni za ulaz u ovu zemlju.

Albanske vlasti su odlučile da pre letnje sezone ukinu sva preostala ograničenja uvedena zbog pandemije koronavirusa. Tehnički komitet stručnjaka, najviše izvršno telo u zemlji tokom pandemije, saopštio je da će mere vezane za koronavirus biti ukinute 1. maja.

Ta odluka znači da maske više neće biti obavezne u zatvorenom prostoru, da noćni klubovi neće morati da prestanu sa radom u 23.00 i da dokaz o vakcinaciji ili negativan PCR test više neće biti potrebni za ulazak u Albaniju.

Vlasti su pozvale stanovnike da nastave da se vakcinišu protiv koronavirusa. Od 2,8 miliona Albanica oko 60 odsto je primilo dve doze vakcine, a 12,4 odsto i treću. Vlasti su pozvale starije od 60 godina da prime i četvrtu dozu vakcine.

Albanija prethodnih nedelja prijavljuje znatno manje novih infekcija nego ranije.

Podsetimo, Albanija je od početka pandemije, tokom leta 2020. i 2021. godine bila jedna od retkih destinacija u potpunosti otvorenih za dolazak turista iz Srbije.

Pogledajte ponudu Albanije i sve važne detalje o odlasku na letovanje na sajtu Albanija.rs.

Izvor: Beta