fbpx

Šenđin

Šenđin je primorski grad i rastuća turistička destinacija, poznata po svojim plažama i hotelskim kompleksima. Jedan od nekoliko gradova u okrugu Ljež (Lezhe) i dom je jedne od ulaznih luka u Albaniji, luke Šenđin. 

Šenđin se nalazi na samoj obali Jadranskog mora, a ispod planinske strane zvane Renci koja je visoka oko 159 metara. Udaljen je približno 60 kilometara od međunarodnog aerodroma ​​u Tirani. Obala grada je oduvek predstavljala ključno geografsko bogatstvo, a tokom svoje istorije, grad je funkcionisao kao glavna luka za unutrašnjost grada Skadra. 


Kliknite ovde da pogledate ponudu smeštaja u Šenđinu.


Šenđin nudi širok izbor ekološki prihvatljivih aktivnosti. Južno od grada nalazi se zaštićeno područje Parka prirode Kune-Vain-Tale, koje nudi lepo i mirno mesto za uživanje u prirodnom okruženju močvara i obale mora. Slično tome, severno od centra grada, nalazi se Rana e Hedhun, na obalskoj dini, koji takođe nudi divan doživljaj ruralnih i nerazvijenih peščanih dina duž obale.

Kao ekološki grad, Šenđin nudi neka od najboljih ribolovnih područja koja osiguravaju ravnotežu između stope ribolova i učestalosti pecanja, kako bi se osiguralo da nema prevelikih gubitaka ribe iz mora. 

Najpopularnije plaže u ovom malom, ali popularnom turističkom mestu su: plaža Šenđin, plaža Rana e Hedhun i Bunker plaža.

Neka od najboljih mesta za klopu su: restoran Laguna park, Škreli’s place, restoran Rapsodia, restoran Rofaza, Bujtina gjelit, restoran Peškatari, restoran Arbe.

Rafaelo Resort Shengjin, Smeštaj u Šenđinu

Koje plaže posetiti u Šenđinu?

Šenđin plaža

Ova plaža popularna je za turiste iz svih delova sveta. More je čisto, plavo, a plaža je široka i peščana, dno je plitko, bez kamenja, vazduh je zasićen jodom. Plaža je dobro opremljena. U blizini se nalaze restorani, kafići, kozmetički saloni, apoteke, supermarketi, bazeni, igrališta, dečija igrališta, parking mesta. Između hotela i mora, nalazi se velika prostrana obala. Na plaži se nalaze tuševi, toaleti, mesta za oblačenje, kante za smeće.

Rana e Hendhun

Ovo je možda jedna od najfascinantnijih destinacija u čitavoj Albaniji. Ime ove plaže se doslovno prevodi kao „izliveni” ili „bačeni pesak”, što se odnosi na netaknute peščane dine i formacije duž njegove obale. Smeštena je na samo 3-4 km od Šenđina. Tamna boja peska na ovoj plaži, izgleda spektakularno u kontrastu sa dubokom nijansom plave boje mora. Borovi koji okružuju ovo područje čine ga idealnim mestom za kampovanje ili piknik, kao i za povremeno uživanje.

Bunker plaža

Kako joj i samo ime govori poznata je po prepoznatljivim bunkerima koji su na njoj smešteni iz komunističkog perioda. Plaža je prilično duga, a nalazi se u blizini mesta Išem.

Plaža Tale

Jedna je od najtoplijih novih letnjih destinacija na severu Albanije. Nekoliko kilometara obale proteže se od laguna tog područja do početka delte reke Mat. Ova popularna nova oblast se stalno unapređuje i čini privlačnijom za turiste, kroz novu putnu infrastrukturu, uzbudljive nove hotelske objekte, i niz restorana sa morskim plodovima. Plaža je peščana i proteže se velikom dužinom mora. Zanimljivo je da je poznato da čitava oblast ima dosta lekovitih svojstava, zahvaljujući obilju joda i jedinstvenom, finom zrnastom crnom pesku. Plaža je i danas pomalo divlja i netaknuta jer još uvek nije popularna destinacija za turiste.

Smeštaj Šenđin (Shengjin)

Za pregled najboljih hotela i apartmana u mestu Šenđin kliknite ovde.