fbpx

Himara

Himara je grad koji izlazi na Jonsko more i okružuju ga priroda i masivne planine. Himara i okolina imaju najlepše plaže na celoj albanskoj obali – Spile, Marači, Jali i druge.

Zahvaljujući turizmu koji je počeo da se razvija tek pre nekoliko godina na ovom području, priroda u okolini Himare je potpuno netaknuta i jako zanimljiva za istraživanje. More i obala su jako čisti, a specifično za ovaj deo jonske obale je i da je voda jako topla.

U ovom delu najveći deo građana i građanki se izjašnjava kao Grci, pa na obali možete pronaći mnogobrojne tradicionalne taverne i restorane sa sjajnim morskim specijalitetima.

Himara
Obala u blizini Himare

Kako doći do Himare?

Autobusima do Himare možete doći direktno od Tirane ili Valone. Od Tirane se putuje oko 6 sati, a pošto u Himari nema zvanične autobuske stanice, možete zamoliti vozača da stane gde god vama odgovara.

Himara je od Tirane udaljena oko 220 kilometara, Valone 70, a Sarande 50 kilometara.

Letovanje u Albaniji, Jonsko more
Himara

Šta raditi u Himari?

Himara je malo mesto i ovde se zaista možete relaksirati. Ukoliko ste ljubitelj šetnje, prošetajte do stare tvrđave u blizini grada, a ono što lokalci posebno preporučuju je uživanje u zalasku sunca upravo na ovoj tvrđavi. Pogled je fenomenalan.

Centar grada i promenada su nedavno uređeni, pa možete šetati duž cele obale. Osim nekadašnje tvrđave i grada, možete posetiti i Piratsku pećinu ili Ali Pašin toranj.

Himara je takođe vrlo pogodna za kajaking, vožnju čamaca i bicikala ili šetnju po prirodi.

Preporučujemo da pogledate i kakva je ponuda hotela i apartmana kada je pitanju smeštaj u Albaniji, a putem sajta Albanija.rs smeštaj možete rezervisati uz kompletnu komunikaciju na srpskom jeziku, bez provizije.

Letovanje u Albaniji, Jonsko more
Šetalište i park u Himari