fbpx

Lješ

Lješ je mali grad na jadranskoj obali Albanije, u severnom delu zemlje i deo istorijske oblasti Mirdita. Poslednjih godina uz izgradnju hotela i objekata za smeštaj turista ovo mesto postalo je jedno od omiljenih letovališta u severnoj Albaniji.

Lješ se nalazi na oko osam kilometara od sjajne plaže Šenđin, 30 kilometara od Skadra i oko 50 kilometara od Tirane.

Lješ Albanija

Kako doći do Lješa?

Najlakši način za dolazak, uz automobil, je autobuski prevoz. Od Tirane do Lješa saobraća više autobusa tokom dana i oni polaze sa parkinga u ulici Reshit Petrela (Rruga Reshit Petrela). Cena autobusa u jednom pravcu je oko 2 evra.

Iz Drača za Lješ autobus saobraća dva puta dnevno.

Lješ Albanija

Aktivnosti u Lješu i okolini

Grad Lješ je posebno pogodan za one koji vole gradove u kojima nije potrebno koristiti gradski prevoz, već se ceo grad može obići pešice.

S obzirom na to da najveći broj gostiju Lješ posećuje radi odlaska na plažu i letovanja, ukoliko u Albaniju ne dolazite svojim automobilom, preporučujemo vam da do najbliže plaže Šenđin putujete zajedno sa drugim turistima. Mesto na kome se turisti sastaju je kod mosta u samom centru Lješa.

Lješ Albanija

Od destinacija u blizini preporučujemo i plažu Velipoje, kao i grad Drač.

Preporučujemo i posetu memorijalu Đurađa Kastriotija Skenderbega, albanskog nacionalnog heroja, a koji se nalazi u blizini Lješa.

Lješ Albanija