fbpx

Cene ležaljki na plažama u Albaniji

Pri planiranju letovanja i budžeta za odmor, važno je osvrnuti se i na cene ležaljki na plažama, posebno ukoliko volite posetu plažama na kojima zbog gužve nije uvek moguće samo postaviti svoj peškir i uživati kraj mora. Na najvećem delu plaža u Albaniji postoje kompleti ležaljki i suncobrana koje turisti mogu koristiti uz doplatu, međutim – cene ležaljki se, u zavisnosti od perioda sezone, ali i lokacije letovališta razlikuju.

U nastavku donosimo sve informacije o cenama ležaljki u letovalištima u Albaniji.

Cene ležaljki u Draču

Iako za odmor u Draču najveći broj turista bira all inclusive hotele na samoj obali mora, a u čiju cenu boravka je već uračunata cena kompleta ležaljki tokom celog boravka, uvek postoji mogućnost doplate ukoliko ležaljke i suncobran nisu uključeni u cenu vašeg boravka u Draču.

Grand Blue Fafa resort, Golem, Drač

Cena za komplet ležaljki i suncobrana na plažama u Draču i Golemu uglavnom je od 500-600 leka (5€) van sezone, dok je u sezoni (jul i avgust) za komplet ležaljki potrebno izdvojiti od 700 do 1000 leka (8€).

Cene ležaljki u Valoni

Valona je grad poznat po izvanrednoj energiji i prelepo uređenom šetalištu uz more, a kada su u pitanju plaže, osim gradske plaže, turistima su na raspolaganju i brojne plaže duž obale pored hotela i hotelskih kompleksa.

Cene za komplet ležaljki su uglavnom do 700-1000 leka (8€), dok u mestima u okolini Valone poput mesta Dhermi, Radhime, Orikum, cena za komplet ležaljki se kreće od 500 do 800 leka (5 do 7€).

Cene ležaljki u Sarandi

Kada je u pitanju jedno od omiljenih letovališta među srpskim turistima, u Sarandi je ležaljke moguće iznajmiti na plažama koje se nalaze na gotovo svakom koraku, izuzev gradske plaže na kojoj nema ležaljki.

Cene za komplet ležaljki u Sarandi kreću se od 500 leka (4€) u predsezoni, odnosno oko 800 do 1000 leka (8€) u sezonu (jul i avgust).

Cene ležaljki u Ksamilu

Ksamil je mesto popularno po prelepoj, tirkiznoj boji mora i zbog toga je jedno od omiljenih letovališta u Albaniji. Ipak, ne treba zaboraviti da Ksamil nije veliko mesto i da u sezoni u Ksamilu ume da bude prilično velika gužva.

Ksamil

Kada su u pitanju ležaljke u Ksamilu, cene se u predsezoni kreću u rasponu od 500 do 700 leka (5€), odnosno od 800 do 1200 leka (7 do 10€) u drugoj polovini jula i u avgustu.

Cene ležaljki u Himari

Što se tiče mesta Himare, letovališta popularnog među turistima koji vole mirniju atmosferu i odmor bez mnogo gužve, komplet ležaljki se u sezoni naplaćuje od 600 do 800 leka (6€).

Kompletnu listu cena smeštaja, hrane i pića u Albaniji pročitajte na ovom linku. Ne zaboravite da se informišete i o tome koje su najlepše plaže u Albaniji, kao i da, ukoliko planirate putovanje, pogledate sve detalje o putovanju iz Srbije do Albanije. Detalje o hotelima i apartmanima pronađite na stranici Smeštaj u Albaniji.