fbpx

Koronavirus u Albaniji – Trenutna situacija i ulaz u zemlju

Sve informacije o situaciji u vezi sa koronavirusom u Albaniji. Ažurirano: April 2021.

Koliko je zaraženih u Albaniji?

U Albaniji je od početka pandemije do aprila 2021. godine registrovano ukupno 90.000 slučajeva koronavirusa. Poređenja radi, u istom periodu je u Srbiji registrovano 590.000 slučajeva.

U ovom trenutku (početak aprila 2021.) u Albaniji je na snazi policijski čas od 22 časa uveče do jutra, ali tokom dana gotovo sve radnje, supermarketi, ugostitelji, restorani rade regularno.

Da li je bezbedno putovati u Albaniju?

Kako u vreme pandemije ni za jednu zemlju na svetu ne možemo reći da je u potpunosti bezbedna za boravak i putovanje, odmor u Albaniji, ipak, možete provesti znatno rasterećenije i uz manje razmišljanja o koronavirusu u odnosu na druge zemlje regiona poput Crne Gore, Grčke ili drugih evropskih zemalja.

Letovališta u Albaniji tokom leta poseti veći broj turista, ali su u pitanju i dalje gradovi sa najčešće 10 do 20 hiljada stanovnika – samim tim, za razliku od velikih gradova, broj zaraženih je minimalan, a mere usklađene sa aktuelnim brojem novoobolelih.

Da li je za ulaz u Albaniju potreban negativan PCR test?

Ne, za ulaz u Albaniju nije potreban negativan PCR test. Albanske vlasti izričito su u više navrata naglasile da negativan PCR test neće biti uslov za ulaz srpskih građana u Albaniju.

Da li je potrebna potvrda o vakcinaciji za ulaz u Albaniju?

Ne, potvrda o vakcinaciji protiv koronavirusa nije potrebna za ulaz u Albaniju.

O smeštaju i preporukama hotela i apartmana čitajte na odvojenoj stranici Smeštaj u Albaniji, dok savete za putovanje možete pročitati u sekciji Kako do Albanije.