fbpx

Koje mape koristiti za putovanje do Albanije?

Za putovanje do Albanije i letovališta poput Drača, Valone, Sarande, Ksamila i drugih, posebno ukoliko prvi put putujete ka ovim destinacijama, od velikog značaja mogu biti onlajn i aplikacije sa mapama za putovanje. Ipak, kako najveći broj turista iz Srbije na more u Albaniju putuje reko Kosova, što je najbrža i najjednostavnija ruta za putovanje, Google mape koje svi najčešće koristimo u ovoj situaciji nisu od pomoći. Razlog je taj što Google mape ne prepoznaju prelaz srpsko-kosovske granice, te ni nemaju mogućnost za prikaz rute od, recimo, Beograda do Sarande preko Kosova.

Zbog toga je preporuka korišćenje drugih aplikacija za navigaciju pri putovanju do Albanije preko Kosova.

Aplikacije koje turisti iz Srbije najčešće koriste su Via Michelin i Here WeGo Maps. Obe aplikacije prepoznaju rute za putovanje preko Kosova, imaju mogućnost rada u offline modu (bez interneta), dok Via Michelin aplikacija daje i procene troškova od mesta polaska do vaše destinacije.

Preporučujemo da pogledate i detaljne instrukcije kako putovati do Albanije, kao i sve detalje o smeštaju u Albaniji na jednom mestu.