fbpx

Letovanje u Ćeretu (Qerret)

Qerret, odnosno na srpskom Ćeret, je deo obale južno od Drača. Iako ovaj deo obale formalno ne pripada gradu Draču, u turističkom smislu je Ćeret mahom deo ponude za letovanje u Draču. Za vas donosimo sve detalje o tome šta možete očekivati tokom letovanja na ovom delu obale nedaleko od Drača.

Gde se nalazi Ćeret (Qerret)?

Gledano na mapi, turističku obalu Drača čine – centralni deo Drača (u blizini samog centra), deo obale južno od luke (širi centar grada), zatim deo obale koji se zove Golem, a potom još malo južnije i Qerret, odnosno Ćeret.

Hotel Gloria Palace, Drač, Golem, Hoteli Albanija

Dakle, od urbanog dela obale Drača, Ćeret se nalazi najjužnije.

Ono što treba znati je da je obala od samog centra grada pa sve do Golema najvećim delom povezana šetalištem, uz povremene prekide, dok je Ćeret potpuno izolovan i do njega se dolazi najjednostavnije kolima, zbog čega važi za deo obale koji je mirniji i koji biraju gosti koji žele nešto mirniji odmor.

Po čemu je Ćeret specifičan?

Za razliku od centralnog dela Drača i Golema, Ćeret je mestašce na obali gde nema diskoteka, velikog broja restorana, barova sa večernjom muzikom, već se na prvoj liniji od mora nalazi nekoliko hotela sa 4 ili 5 zvezdica, dok su na drugoj liniji uglavnom apartmanski objekti. Restorana i barova ovde ima, ali je atmosfera znatno mirnija u odnosu na onu u Golemu koja je tokom leta veoma živahna.

Hotel Gloria Palace, Drač, Golem, Hoteli Albanija

Plaža u Ćeretu je, kao i duž cele obale oko Drača, peščana, sa blagim nagibom, odnosno dugačkim ulaskom u more. Na obali je uvek moguće pronaći ležaljke, dok je prednost Ćereta i šetalište koje iako nije dugačko, lepo je uređeno.

Za koga je Ćeret?

Iz iskustva putnika iz našeg regiona, Ćeret je deo obale za one goste koji žele nešto mirniju atmosferu, bez previše muzike i preko dana i tokom večeri, blagu izolovanost od većeg mesta kakav je Drač, a sve uz lepu plažu i nekoliko hotela koji imaju zaista odličnu uslugu i sadržaje.

Hoteli

Naša topla preporuka kada su u pitanju hoteli su dva hotela koja putnici iz našeg regiona najradije biraju.

Hotel Gloria Palace, Drač, Golem, Hoteli Albanija

To su hotel Gloria Palace 5* i hotel Brilliant 5*. Oba hotela se nalaze na samoj plaži, imaju bazen, SPA zonu, kao i all inclusive uslugu tokom letnje sezone.

Sve detalje o ponudi hotela u Draču možete pronaći na stranici Smeštaj u Draču.