fbpx

Rent a car u Albaniji

Rent a car usluge, odnosno iznajmljivanje vozila na letovanju, često je opcija onih turista koji na odmor odlaze avionskim ili autobuskim prevozom, ili jednostavno žele da koriste iznajmljeno vozilo za prevoz po lokaciji letovanja. Tim Albanija.rs često dobija pitanja vezano za preporuke rent a car kompanija i zato vam u nastavku donosimo sve detalje o rentiranju vozila u Albaniji.

Cene rent a car usluga

Kada su u pitanju cene iznajmljivanja vozila u letovalištima i gradovima Albanije, one se za putnička vozila kreću od 20 do 90 evra po danu, zavisno od tipa vozila i kategorije. Na cenu rentiranja vozila treba dodati i oko 10 do 20 evra za puno osiguranje vozila, kao i najčešće od 200 evra pa naviše za depozit.

Kada govorimo o konkretnim modelima vozila, primera radi Volkswagen Polo po danu košta 22 evra, Shkoda Fabia 25 evra po danu, Kia Rio 30 evra po danu, Opel Astra za 37 evra, kao i 50 evra za Volkswagen Golf. Od nešto skupljih opcija, tu je Skoda Octavia po ceni od 60 evra po danu, kao i Kia Sportage po ceni od 90 evra po danu.

Treba znati i da biste u Albaniji iznajmili automobil, morate imati minimum 21 godinu.

Osiguranje vozila u Albaniji

Cene iznajmljivanja vozila često uključuju osnovno osiguranje, međutim, savet je da pri rentiranju automobila, korisnik uplati puno, kasko osiguranje za vozilo koje će koristiti. To znači da na osnovnu cenu treba dodati od 10 do 30 evra, zavisno od tipa vozila koje iznajmljujete.

Depozit za iznajmljeno vozilo

Pri iznajmljivanju vozila, kao i svuda u svetu, kompanija će vam tražiti depozit za vozilo koje iznajmljujete. Ukoliko rentiranje vršite putem interneta, biće vam blokiran određeni iznos i koji će po završetku perioda iznajmljivanja biti vraćen na raspolaganje.

U proseku, iznos za depozit kreće se od 200 do 500 evra. Ipak, treba napomenuti da postoje i kompanije koje ne traže depozit pri rentiranju.

Cene goriva u Albaniji

Na troškove koje smo već naveli, morate računati i na troškove za gorivo. Kako bi vam kalkulacija rent a car usluge bila jednostavnija, u nastavku je spisak okvirnih troškova za gorivo.

  • Od Tirane do Drača – 17€
  • Od Tirane do Sarande – 66€
  • Od Tirane do Ksamila – 75€
  • Od Tirane do Valone – 33€

Kako iznajmiti vozilo u Albaniji?

Rent a car uslugu u Albaniji je najbolje ugovoriti unapred, pre samog dolaska na odmor. To možete učiniti putem mejla ili putem onlajn servisa koji pružaju rezervacije i na kojima ćete najčešće imati priliku da pogledate uporedne cene više kompanija. Radi lakšeg snalaženja, u formularu ispod možete proveriti cene i izvršiti rezervaciju na siguran način. Osim automobila, putem formulara možete rezervisati i iznajmljivanje skutera i motora.

Sve druge detalje o letovanju u Albaniji možete pogledati na sajtu Albanija.rs, dok smeštaj u letovalištima Albanije možete pronaći i rezervisati na ovoj stranici.