fbpx

Taxi prevoz u Sarandi i Ksamilu

Ukoliko na odmor dolazite na jug Albanije, u letovališta Saranda i Ksamil, prevoz taksijem zasigurno će vam biti veoma značajan, kako za snalaženje po gradu, tako i za posetu plažama i mestima u okolini ova dva letovališta. Kako i u Sarandi i u Ksamilu tokom letnje sezone gužve u saobraćaju nisu retkost, a parking mesta nema dovoljno, čak i ukoliko ste na letovanje došli sopstvenim prevozom, preporučujemo korišćenje taksi prevoza jer ćete do svojih destinacija jednostavno stići, bez brige o parkingu, gužvama i sličnim detaljima.

U nastavku pronađite sve detalje o korišćenju taksi prevoza u Sarandi i Ksamilu, kao i telefone za kontakt sigurnih i pouzdanih taksi prevoznika.

Taxi prevoz u Sarandi

U Sarandi, kao gradu sa oko 30.000 stanovnika, na nekoliko mesta nalaze se taksi stajališta – obeležena mesta na kojima taksisti čekaju svoje putnike. Primera radi, ukoliko taksi ne dolazi na poziv, svoje vozilo ćete uvek naći ispred hotela Butrint, na samom završetku šetališta.

Sa druge strane, taksi uvek možete pozvati i on će vas u roku od 5 do 10 minuta čekati na vašoj lokaciji.

Kontakt telefon taksista u Sarandi

Taxi prevoz u Ksamilu

Ksamil je malo mesto nedaleko od Sarande, te je u Ksamilu do svake lokacije veoma jednostavno stići. Ipak, ukoliko vam bude bio potreban taksi prevoz za vožnju po gradu i okolini, preporučujemo neki od taksi prevoznika sa liste ispod. Vreme čekanja na dolazak vozila najčešće je do 10 minuta.

Kontakt telefon taksista u Ksamilu

Važna napomena

Važno je znati da, kao i u svim gradovima širom našeg regiona, na ulici često možete naići na ilegalne taksi prevoznike čija je cena znatno viša od regularne. Upravo zbog toga savetujemo da koristite proverene prevoznike, poput taksi službi navedenih iznad, ali i da pre svake vožnje proverite njenu okvirnu cenu.

Cene taksi prevoza u Sarandi i Ksamilu

Cene taksi prevoza variraju u zavisnosti od destinacije, ali i perioda dana u kome se odvija vožnja, odnosno da li je u pitanju dnevna ili noćna tarifa.

  • Vožnje po Sarandi – od 300 do 600 leka (2.5€ do 5€)
  • Vožnja iz centra Sarande do Ljekursi tvrđave – od 600 do 800 leka (5€ do 7.5€)
  • Vožnja od Sarande do Ksamila – od 1500 do 2000 leka (14€ do 18€)
  • Vožnje po Ksamilu – od 300 do 500 leka (2.5€ do 4.5€)

Sve detalje o plaćanju, valuti i korišćenju novca u Albaniji pogledajte u zasebnom tekstu Novac u Albaniji, dok preporuke za smeštaj uz najpovoljnije cene pronađite u sekciji smeštaja na sajtu Albanija.rs.