fbpx

Izbor all inclusive hotela u Draču – poređenje cena, sadržaji, utisci gostiju

Destinacije poput gradova Drač ili mesta Golem kod Drača poslednjih godina sve su popularnije među srpskim turistima, posebno među onima koji su ljubitelji all inclusive usluge. Svi obroci tokom dana na jednom mestu, uključeno konzumiranje pića, korišćenje ležaljki na plaži ili bazena, samo su neke od prednosti all inclusive usluge.

Iako gosti često žele rezervaciju all inclusive usluge u letovalištima na jugu Albanije, poput Sarande ili Ksamila, ova vrsta usluge dostupna je isključivo u mestima na severu zemlje.

Tim Albanija.rs sajta je posetio 5 najpopularnijih all inclusive hotela u Draču i Golemu i za vas donosimo utiske gostiju, cene, ali i prednosti i mane ovih hotela. Sve na jednom mestu.

Max Royal G hotel

Max Royal G hotel je jedan od popularnijih hotela u Golemu među našim turistima. U pitanju je novi hotel, otvoren 2020. godine i definitivno je jedan od najbolje i najlepše uređenih all inclusive hotela u ovoj regiji Albanije.

Ovaj hotel, kategorisan sa 5 zvezdica, nalazi se na oko 20 minuta vožnje od centra Drača, na samoj obali mora, ima privatnu plažu sa ležaljkama i suncobranima, bazen i SPA centar sa unutrašnjim bazenom, saunom, slanom sobom i parnim kupatilom.

Sve sobe hotela su klimatizovane, imaju TV uređaj, toaletni pribor, a deo soba ima direktan pogled na more.

Kakve su ocene turista iz Srbije?

Kada su u pitanju ocene naših turista koji su ovaj hotel posetili, hotel zaslužuje visoku ocenu, imajući u vidu sadržaje, kvalitet usluge, ljubaznost osoblja, kao i izbor hrane tokom letnje sezone u hotelu. Kada su u pitanju sadržaji za decu, uz peščanu plažu, tu je i manji bazen prilagođen boravku najmlađih.

Ono što je prednost ovog hotela je svakako što se nalazi u mirnijem delu grada, a i dalje na lokaciji sa koje se jednostavno kolima ili taksijem stiže do samog centra Drača. Sa druge strane, ono što deo gostiju izdvaja kao manu hotela jeste plaža koja ima veoma blag nagib, kao i sve druge plaže u Draču, te je za ulazak u more potrebno proći par desetina metara. Ipak, za porodične goste i one koji na odmor dolaze sa decom, duži ulazak u more svakako predstavlja prednost.

Generalni utisak

 • Sadržaji hotela: +++++
 • Osoblje hotela: +++++
 • Izgled soba: +++++
 • Higijena: +++++
 • Hrana: ++++
 • Plaža: ++++
 • Popunjenost u sezoni: Velika posećenost, veće gužve tokom druge polovine jula i u avgustu

Generalno, sadržaji hotela su odlični, osoblje hotela je izuzetno ljubazno, pogled iz soba koje gledaju ka moru je fenomenalan, cena all inclusive usluge je potpuno prihvatljiva za hotel sa pet zvezdica, a ono na čemu još malo treba poraditi su raznovrsnost hrane, posebno u periodu van letnje sezone.

Cena hotela

Cena all inclusive usluge u Max Royal G hotelu je 53€ po noći po osobi za boravak u sobi bez pogleda na more, odnosno 57€ po noći po osobi za sobu sa pogledom na more. Takođe, hotel ima i novoizgrađeni segment koji se zove Royal G Club koji ima identičnu ponudu, koristi isti bazen i iste hotelske sadržaje, ali su sobe u ovom segmentu hotela prostranije i prilagođenije gostima sa decom.

Perandor Beach Hotel

Perandor Beach hotel je apsolutno najpovoljniji all inclusive hotel u Draču i ovom delu Albanije. U pitanju je hotel koji se nalazi na petnaestak minuta peške od centra Drača, na samoj obali mora, a koji u ponudi ima bazen i hotelsku plažu sa ležaljkama i suncobranima. Hotel je kategorisan sa 4 zvezdice.

Sve sobe Perandor Beach Hotela imaju balkon, klima uređaj, TV, minibar, a gostima je na raspolaganju i besplatan parking. 

Kakve su ocene gostiju iz Srbije?

Ono što svakako izdvaja Perandor Beach hotel od drugih prema mišljenju naših gostiju je veoma povoljna cena, sadržaji koji u potpunosti zadovoljavaju osnovne potrebe za uživanje na letovanju, kao i lokacija hotela. Posebne pohvale od strane turista iz Srbije dolaze na račun osoblja hotela Perandor za koje navode da je izuzetno ljubazno, nenametljivo i spremno da uvek pomogne i izađe u susret gostima.

Kako hotel nije veliki, njegova prednost je svakako i mogućnost da gosti uživaju u svom odmoru i ne brinu o velikim gužvama oko i u samom hotelu ili na bazenu. Ipak, veći broj gostiju plaži treba očekivati, posebno tokom jula i avgusta.

Odlične ocene ovog hotela dolaze posebno od strane porodičnih gostiju koji ističu da je bazen u potpunosti prilagođen deci, kao i da je dobra strana hotela to što ima malo dečije igralište pored hotelskog bara koje deca mogu koristiti tokom celog dana.

Generalni utisak

 • Sadržaji hotela: ++++
 • Osoblje hotela: +++++
 • Izgled soba: ++++
 • Higijena: ++++
 • Hrana: ++++
 • Plaža: ++++
 • Popunjenost u sezoni: Bez većih gužvi

Sadržaji Perandor Beach hotela, u skladu sa rangom i cenom hotela su odlični, izbor hrane i pića solidan, osoblje izuzetno, dok kada su u pitanju hotelske sobe gosti mogu očekivati dobar smeštaj, prelep pogled iz soba koje gledaju na more, kao i osnovni toaletni pribor u sobama.

Što se tiče bazena i plaže, ocena je odlična – bazen je prilagođen broju gostiju, dok se plaža nalazi odmah ispred hotela i ima blag nagib.

Cena hotela

All inclusive usluga u ovom hotelu košta 44€ po osobi po noći za sobu sa bočnim pogledom na more, odnosno 46.2€ za sobu sa direktnim pogledom na more. All inclusive usluga svakako obuhvata korišćenje svih hotelskih sadržaja, konzumaciju osnovnog paketa pića, hranu, kao i ležaljke na hotelskoj plaži.

VM Hotel Resort & SPA

VM Hotel resort & SPA je hotel sa 5 zvezdica koji se nalazi u Golemu, na oko 20 minuta vožnje od centra Drača. Deo hotela je nedavno renoviran, a što se tiče sadržaja VM Hotela, izdvajaju se odlična hotelska plaža sa ležaljkama i suncobranima, kao i hotelski bazen sa ležaljkama za relaksaciju.

VM resort Golem, Albanija

Hotel ima i SPA centar, kao i sobe sa đakuzijem i pogledom na more. Uz doplatu, gostima su na raspolaganju i masaže i tretmani u SPA centru.

Kakve su utisci gostiju iz Srbije?

Kada su u pitanju utisci naših turista koji su boravili u VM hotelu, generalna ocena je odlična, međutim postoje pojedinosti koje bi mogle biti unapređene. Sobe hotela su moderno uređene, one koje gledaju ka moru imaju sjajan pogled na Jadransko more, dok što se tiče samih sadržaja u sobama gosti nemaju zamerke jer je sve što je gostima neophodno za boravak, poput toaletnog pribora, peškira i sličnog, u sobama obezbeđeno.

VM hotel resort and SPA, Golem, Drač

Ono što posebno izdvaja VM hotel resort & SPA je izuzetna hrana, kao i ljubazno osoblje, dok ono na čemu hotel može dodatno poraditi jeste nedovoljan broj mesta oko bazena za sve goste hotela. Povremeno se tokom letnje sezone dešava da po dolasku na bazen gosti ne mogu da pronađu slobodnu ležaljku za odmor ili mesto da ostave peškir. Ono što gosti izdvajaju kao prednost je i lokacija hotela koji se nalazi na samoj obali, u delu letovališta punom zelenila i drveća.

Generalna ocena

 • Sadržaji hotela: +++++
 • Osoblje hotela: +++++
 • Izgled soba: ++++
 • Higijena: +++++
 • Hrana: +++++
 • Plaža: +++++
 • Popunjenost u sezoni: Veća posećenost, povremene gužve na bazenu

Generalno, kao hotel sa 5 zvezdica zaslužuje visoku ocenu. Hrana u hotelu je izuzetna, osoblje takođe, SPA zona i bazen su jako lepo uređeni, ali za one koji ipak vole malo više mira, ovaj hotel u sezoni (jul, avgust) nije tako dobar izbor. Ukoliko Vam ne smeta malo veći broj gostiju, u tom slučaju – topla preporuka sa naše strane za ovaj hotel.

VM resort Golem, Albanija
DCIM159MEDIADJI_0148.JPG

Cena hotela

Cena all inclusive usluge u ovom hotelu po osobi po noći iznosi 53€ za boravak u sobi sa pogledom na grad, odnosno 56€ za sobu sa pogledom na more.

Grand Blue Fafa Resort

Grand Blue Fafa resort je definitivno jedan od najpopularnijih resortova u Draču i Golemu, kako među turistima iz Srbije, tako i među turistima iz regiona i Evrope. U pitanju je hotelski kompleks sa više od 500 soba, kategorisan sa 5 zvezdica i koji je već nekoliko godina jedan od popularnijih hotela za one koji su ljubitelji all inclusive usluge.

Hotel se nalazi u Golemu, na samoj obali mora, u ponudi ima bazen na otvorenom, SPA centar sa SPA i wellness sadržajima, kao i brojne sadržaje za odmor sa decom. 

Kakve su ocene gostiju iz Srbije?

Kako je ovaj hotel jedan od traženijih među našim gostima, posebno porodičnim turistima, Grand Blue Fafa zaslužuje visoku ocenu kada su u pitanju njegovi sadržaji. Ipak, ono što često naši gosti ističu jeste prevelika gužva u hotelu tokom sezone, posebno u julu i avgustu. Kao hotel koji ima više od 1500 ležajeva, u slučajevima kada ste u potrazi za nešto mirnijim odmorom, ovaj hotel nije dobra opcija. Takođe, utisci turista iz Srbije govore i to da je na plaži i na bazenu često teško pronaći slobodnu ležaljku, upravo zbog velikog broja gostiju koji u istom trenutku boravi u hotelu. 

Ukoliko odmor planirate u predsezoni ili, recimo, u septembru ili oktobru, ovaj hotel može biti odličan izbor. Sadržaja za decu ima dosta, tu su i animacije za decu u hotelskoj igraonici, dok all inclusive usluga u hotelu omogućava potpunu rasterećenost što se tiče obroka, pića, užine i bilo kakvih drugih doplata.

Generalna ocena

 • Sadržaji hotela: +++++
 • Osoblje hotela: ++++
 • Izgled soba: ++++
 • Higijena: ++++
 • Hrana: +++++
 • Plaža: ++++
 • Popunjenost u sezoni: Velika posećenost, ogromna gužva na bazenu i na plaži

Generalno, hotelski sadržaji su odlični, od bazena, preko plaže pa sve do unutrašnjeg SPA centra. Sobe su lepo opremljene, imaju odličan pogled na more, a hrana u hotelu je izuzetno raznovrsna.

Ono što je mana ovog hotela svakako je ogromna gužva tokom druge polovine jula i u avgustu. Uz veliki broj ljudi u hotelu možete očekivati i nekoliko minuta čekanja u redu za hranu ili za vožnju liftom, kao i nemogućnost da pronađete mesto na bazenu ili na plaži.

Svakako, sve ima svoje prednosti i mane, pa tako ukoliko Vam ne smeta malo veća gužva, a ljubitelj ste all inclusive usluge i hotela koji imaju brojne zabavne sadržaje, Grand Blue Fafa resort može biti jedan od dobrih izbora.

Royal G Hotel and SPA

Royal G hotel and SPA je hotel sa 5 zvezdica u centru Drača, na samoj obali mora. Hotel ima izuzetno opremljene sobe, lobi sa hotelskim barom, prostranu terasu, kao i bazen i privatnu plažu sa ležaljkama i suncobranima. Uz to, gostima je na raspolaganju i SPA centar sa zatvorenim bazenom i wellness sadržajima.

Kakve su ocene gostiju iz Srbije?

Ovaj hotel posebno je popularan među mlađim gostima, ali i porodičnim turistima koji vole smeštaj u samom centru grada. Hotel tokom sezone svake večeri organizuje nastupe muzičara, DJ-eva i bendova, te je izuzetno popularan među gostima koji vole večernje izlaske.

Ono što je svakako prednost hotela je njegova lokacija, kao i odlični SPA i wellness sadržaji. Za one koji vole nešto mirniji odmor, mana ovog hotela može biti velika posećenost i muzika oko hotela u hotelskom plažnom baru i restoranu oko bazena.

Generalna ocena

 • Sadržaji hotela: ++++
 • Osoblje hotela: +++++
 • Izgled soba: +++++
 • Higijena: +++++
 • Hrana: +++++
 • Plaža: +++
 • Popunjenost u sezoni: Veća posećenost, povremene gužve na terasi hotela u večernjim satima

Royal G hotel and SPA je definitivno hotel koji opravdava svoju kategorizaciju od 5 zvezdica. Hotel ima moderne sobe, deo njih i sa fantastičnim pogledom na more, bazen, kako onaj na otvorenom, tako i na zatvorenom, a i hotelska plaža ima udobne ležaljke za odmor tokom dana. Ipak, treba napomenuti da je ulaz u more ovde malo drugačiji zbog blizine luke, te je u pitanju betonski pristup, a ne blagi ulaz u more kao što je to situacija kod drugih hotela. Ipak, to ne umanjuje kvalitet ovog hotela jer, ukoliko vam ova vrsta plaže ne odgovara, na samo 5 minuta od hotela se nalaze brojne druge plaže koje imaju blag prilaz moru.

Cena hotela

Cenovno je Royal G hotel sličan ostalim hotelima ovog ranga u Draču i Golemu. Za all inclusive uslugu je potrebno izdvojiti 51€ po noći po osobi za sobu sa pogledom na grad ili bočnim pogledom na more, odnosno 58€ za sobu sa pogledom na more.

Koji hotel izabrati?

Iako se top 5 najpopularnijih hotela sa all inclusive uslugom u Draču ne razlikuju mnogo ni po kvalitetu sadržaja, ni po ceni, postoje sitni detalji na osnovu kojih možete svesti izbor na jedan od ovih hotela za letovanje. U nastavku se nalazi još konkretnih preporuka i naš utisak zbog čega izabrati baš taj hotel.

 • Max Royal G hotelprednost: Lokacija u mirnom delu mesta, odličan bazen, bez prevelikih gužvi, plaža ležaljkama i suncobranima odmah ispred hotela – mana: Lokacija na 20 minuta od centra Drača (Odličan hotel i za parove, porodice i druge kategorije turista)
 • Perandor Beach hotelprednost: Odlična lokacija na samo 10 minuta od centra grada, izuzetno povoljna cena, hotelski sadržaji prilagođeni broju gostiju – mana: Sobe hotela su modernije u drugim hotelima, ali treba imati u vidu da je Perandor hotel sa 4 zvezdice (Odličan hotel i za porodice zbog sadržaja i za mlađe goste zbog lokacije)
 • VM hotel resort & SPAprednost: Lokacija u mirnom delu mesta, odlični sadržaji, jedna od boljih plaža, odlična hrana – mana: Gužve u avgustu (Odličan hotel za porodice zbog sadržaja i blizine plaže)
 • Grand Blue Fafa resortprednost: Hotel sa brojnim sadržajima za sve vrste gostiju, veliki izbor hrane – mana: Sadržaji hotela nisu prilagođeni broju gostiju pa su gužve izuzetno česte (Hotel je više za porodice zbog sadržaja za decu)
 • Royal G hotel and SPAprednost: Hotel u centru grada, luksuzne sobe, muzika i događaji tokom leta ispred hotela – mana: Hotelska plaža ima betonski pristup moru (Hotel je više za parove i mlađe goste, nego za porodice)

Još preporuka hotela i apartmana u Albaniji možete pogledati i na stranici smeštaj u Albaniji.