fbpx

Destinacije u Albaniji za porodično putovanje

Letnji odmor sa porodicom, bilo da ste ljubitelj manjih mesta bez gužve, ili letovališta sa velikim plažama i hotelskim kompleksima, ukoliko do sada niste možete provesti i u Albaniji.

Albanija je poslednjih godina sve popularnija među turistima iz Srbije, a utisci onih koji se odluče da ovu susednu zemlju posete po prvi put gotovo uvek su fantastični.

Ukoliko ste do sada nekada letovali u Grčkoj, što se Albanije tiče možete računati na podjednako lepe plaže, predivno more posebno na jugu zemlje, ali i cene koje su znatno niže na albanskom primorju. Popularna letovališta u Albanija koje srpski turisti najčešće biraju nalaze se na oko 8 do 12 sati vožnje od Beograda, a kada je u pitanju bezbednost o kojoj mnogi zainteresovani gosti iz Srbije brinu – ona je potpuno garantovana i možete apsolutno bez ikakve brige putovati, relaksirati se i uživati u letovanju u Albaniji.

Za vas smo izdvojili nekoliko popularnih letovališta na obali Jadranskog i Jonskog mora u Albaniji koja su idealna za odmor sa porodicom i sa decom.

Golem

Golem je malo mesto nedaleko od Drača, u severnom delu Albanije i nalazi se na obali Jadranskog mora. Plaža koja polazi od Drača i proteže se ka jugu dugačka je više od 15 kilometra i na njoj se nižu hoteli i hotelski kompleksi sa SPA centrima i bazenima.

Golem može biti dobar izbor za letovanje sa porodicom jer je mirno mesto, plaže su vrlo blagog nagipa, prostrane su, a Drač, kao veliki grad, se nalazi na desetak minuta vožnje kolima.

Kako je Golem poznat po fantastičnim hotelskim kompleksima sa privatnim plažama, bazenima i SPA centrima, naša topla preporuka je odmor u nekom od popularnih hotela u ovom mestu.

Među turistima iz Srbije posebno je popularan Grand Blue Fafa resort koji nudi privatnu plažu, velike bazene, kao i ALL inclusive uslugu.

Saranda

Kada govorimo o jugu Albanije koji izlazi na Jonsko more, toplu preporuku dajemo za mesta Sarandu i Ksamil. Saranda je grad sa oko 30 hiljada stanovnika. Mnogi kažu da podseća na Budvu od pre 10-15 godina.

Grad ima prostrano šetalište uz more, jako dobre restorane, kafiće, supermarkete, ali i brojne sadržaje za decu i igrališta na svakom koraku. Iako plaže u samom centru Sarande nisu one najbolje koje nudi jug Albanije, kolima ili autobusom za samo desetak minuta stižete do prelepih plaža sa tirkiznom bojom mora i na kojima najčešće nema gužvi. Preporučujemo Pasqyra plažu, Plazhi e Manastirit ili Krorez.

Ono zbog čega preporučujemo Sarandu za porodični odmor jeste odličan izbor smeštaja, kako hotela, tako i apartmana, ali i zbog uređenih plaža, šetališta i brojnih sadržaja za decu.

Smeštaj u Sarandi možete pronaći za 50 do 70 evra u proseku po danu, zavisno od tipa smeštaja, dok za četvoročlanu porodicu možete rezervisati i neki od hotela sa bazenima i privatnom plažom po ceni od oko 80 evra po danu.

Preporučujemo hotel Mucobega 2, hotel Kompleks Joni, kao i odlične Aquamarine apartmane.

Ksamil

Južno od Sarande, na nekih 20 minuta, pri samoj granici sa Grčkom nalazi se popularni Ksamil.

U pitanju je izuzetno malo mesto, ali koje tokom leta poseti veliki broj turista. Za plaže u Ksamilu možemo reći da zaista jesu prelepe, najčešće pečšane ili sa sitnim šljunkom, ali napominjemo da tokom jula i avgusta ume da bude prilična gužva na ovim plažama.

Ksamil

U Ksamilu je sve jako blizu, svuda se nalaze supermarketi i restorani, tako da vam kola za snalaženje po mestu neće biti potrebna.

Za porodice je ovo mesto odličan izbor je mirno, bezbedno i plaže su na samo korak od smeštaja.

Što se tiče cena, ležaljke na plaži koštaju od 8 do 15 evra za komplet, zavisno od perioda godine, dok smeštaj po noći za četvoročlanu porodicu u proseku košta oko 60 do 80 evra, zavisno od toga da li je hotelski ili apartmanski smeštaj.

U Ksamilu preporučujemo hotele Artur, Central park i Murati, kao i Vilu Vasiliu i Villu Edi & Linda.

Orikum

Kada govorimo o mirnim i malim mestima, idealnim za letovanje porodice – tu je i Orikum. Mesto južno od velikog grada Valona, u centralnom delu Albanije.

Ovo mesto je izuzetno popularno među porodičnim gostima, a porodice ga najčešće biraju jer je mirno, plaže su blizu, a i okruženo je prirodom i planinama.

Cena smeštaja u Orikumu je nešto niža u odnosu na sam jug Albanije, te je smeštaj po danu za četvoročlanu porodicu moguće pronaći za oko 40 do 60 evra po noći.

Valona tokom večeri

Preporučujemo da pogledate ponudu ERA apartmana, A&G hotela, kao i popularnog hotela Garden sa privatnom plažom.

Takođe, preporučujemo da pogledate i kompletnu ponudu kada je u pitanju smeštaj u Albaniji, kao i savete kako se putuje do Albanije.

Hotele i apartmane širom obale Albanije možete rezervisati putem sajta Albanija.rs, bez provizije, uz najnižu cenu na internetu i uz kompletnu komunikaciju na srpskom jeziku.

Leave a Reply